Podpiwek je polský tradiční nápoj tmavé barvy a sladké chuti vyráběný kvašením obilnin s mírným obsahem alkoholu (do 0,5 %). Vyrábí se zalitím sladové mouky horkou vodou, přidáním kvasnic a následným uskladněním a fermentací v těsně uzavřené nádobě. Obvykle se vyrábí v domácích podmínkách z pražené obilné kávy, sušeného chmele, droždí, vody a cukru.
Podpiwek připravíme tak, že směs smícháme s vroucí vodou a přivedeme k varu, poté smícháme s čerstvým nebo sušeným droždím a cukrem.Po nalití do lahví s pevným uzávěrem nechte pár dní odstát a poté si vychutnejte jedinečnou chuť domácího nápoje s příchutí piva.
! Doporučujeme opatrnost, při kvašení produkuje velké množství CO2 a těsně uzavřené láhve mohou prasknout. Proto raději nechejte proběhnout bouřlivé první kvašení v kvasné nádobě a poté přelijte do láhví !
Směs pro domácí přípravu 10 litrů nápoje Podpiwek.
Návod k přípravě přiložen.
Složení: cukrová řepa, ječmen, čekanka - pražená;cukr, chmel, regulátory kyselosti: difosfáty, kyselina citronová.
Balení 100g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pivní mladinové koncentráty |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.