Želatina 250g
Želatina se používá pro vyčíření zejména svrchně kvašených piv, těsně před ukončením kvašení.
Želatina se používá pro vyčíření zejména svrchně kvašených piv, těsně před ukončením kvašení.
Po přidání do spilky na sebe naváže kvasničné kaly a urychlí tak jejich usazování.
Použití:
Požadované množství želatiny rozpustíme ve vodě o teplotě max. 50°C a dobře rozmícháme.
Pozor nikdy nevařit!
Po dokonalém rozpuštění nalijeme do spilky.
Je možno opatrně promíchat, pozor ovšem na kvasnice usazené na dně!
Po 2-3 dnech lze pivo stáčet do soudků, nebo láhví.
Pro dosažení nejlepších výsledků je vhodné během číření pivo ochladit na 2-4°C.
Dávkování:
Dávka na 30 litrů piva - do 200ml vody 2 kávové lžičky želatiny.
Balení 250g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čeřící suroviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.